Anikót egy kis szerelmi évődés hatására majdnem megfojtotta Kristóf. Ez részletesen be is lett mutatva. A komoly drámát azonban túlszárnyalták azok a történések, amelyek Hannával estek meg. Mintha ez a hét valami fajta felkészítés lenne egy nemsokára eljövendő utópisztikus világra. Az RTL klub lángelméjű munkatársai állítólag csak és kizárólag nevelői célzattal mutatták be a 12 karika védelme alatt az érdeklődő fiataloknak, hogy miként is kell a marihuánás cigarettát megsodorni és felhasználni. Persze biztos voltak még olyan nézők a célcsoportban, akik nem voltak tisztában a cselekmény pontos definíciójával, ezért a barátságos forgatókönyvírók mindent meg is tettek, hogy szóban is tájékoztassák az érdeklődőket.

 

-Hát te meg mit csinálsz, tündérkirályfi?

-Gyártok egy rakétát!

 

-Nézzél ránk! Nem látod, hogy be vagyunk szívva, be vagyunk rúgva, mint az állat!

 

 

 

Hálásnak kell lennünk az RTL klub önfeláldozó népnevelői munkájáért, mert Hannát a jelenet végén elviszi a mentő, mivel kapott egy kis alkoholmérgezést a benyakalt vodkától. Így senki sem gondolhatja azt, hogy büntetlenül lehet keverni a mérgeket. Tessék csak megtartani a helyes felhasználási sorrendet!

 

Hermann Péter az Éjjel-nappal Budapest producere szerint ezzel azt szándékoztak üzenni a fiatalságnak, hogy füvezni márpedig rossz dolog és ráadásul veszélyes is.

 

A történetet egészében kell nézni. A pozitív üzenetekhez negatív cselekmények is kapcsolódhatnak. Ha a rossz dolgok veszélyeire akarjuk felhívni a figyelmet, ahhoz a rossz dolgokat is be kell mutatni. A történet végén Hannát elvitte a mentő. Tehát azt mutattuk be, hogy a fű és a túlzott alkoholfogyasztás milyen súlyos következményekkel járhat.

 

Na igen. Akárcsak a szépemlékű Szomszédok című teleregény egyik legendás epizódjában, ahol szintén állítólag nevelő célzattal mutatták meg a mérhetetlen ostobaságukat a készítők. Ott Mágenheim doktort riasztják az erdészek egy fiatalkorú társasághoz, amely egyik tagja „túllőtte” a füvet és az unott ámde az erkölcsi tanulságot szorgalmasan magyarázó mentősök működése ellenére ott és azon nyomban meg is hal, a túllőtt fűtől.

 

 

Igaz abban az időben legalább nem tartották fontosnak, hogy az esetleges bizonytalan tizenéveseknek bemutassák a sodrás tudományát. Persze változnak az idők. Ma már kereskedelmileg fordulunk a nézők felé, hiszen még az is lehet hogy hamarosan nálunk is engedélyezve lesz az a fránya joint. Ez esetben pedig a sorozat nézői minden bizonnyal pole-pozícióból indulhatnak majd a használat során.

.

 

Főműsoridőben sugárzott népbutitások

 

.

A sorozat nézettsége egyébként meredeken emelkedik a kezdeti fanyalgások ellenére is. Talán kevesen tudják, de a Barátok közt az első két évben szintén a béka feneke alatt teljesített. Viszont a recept ott is bevált. Addig kell orrba szájba önteni a korpát, amíg rá nem szokik a nyamvadt sertése. Előbb utóbb már reggel hatkor ordítva követeli az adagját az ólban.